Saskia Tichelaar

SaskiaTichelaar2Ik ben Saskia Tichelaar, getrouwd met Thijs en samen hebben we drie kinderen. Na heel wat jaren samen in verschillende gemeentes te hebben gewerkt, heb ik een paar jaar geleden de overstap gemaakt naar een ander werkveld: justitie. Ik werk zowel met mannen als vrouwen in allerlei verschillende regimes.  

Juist in mijn werk met gedetineerden heb ik ontdekt hoe waardevol de psalmen voor mensen kunnen zijn. Ik kon me bijvoorbeeld niet goed identificeren met de manier waarop er in de Psalmen over vijanden werd gesproken. In de diepte en ellende van de mensenlevens binnen de muren hoor en zie ik juist wél herkenning in de psalmen. Ze hebben vaak met onrecht te maken gehad, omdat ze naast dader vaak ook slachtoffer zijn. Samen ontdekken we in de Psalmen woorden die we kunnen bidden. En zo ben ik ook meer en meer vertrouwd geraakt met de psalmen en kan ik niet meer zonder! Ik hoop dat iedereen die meedoet aan  de Psalmenchallenge ook ontdekt hoe waardevol de psalmen zijn en hoe onmisbaar voor ons geloofsleven.

Voor vragen kun je me bereiken via: 

Ingeborg te Loo

ingeborg kleinIk ben Ingeborg te Loo (1966), ik werk als docent voor het Baptisten Seminarium en coördineert een Leernetwerk voor het International Baptist Theological Study centre.
Ik woon met m'n partner in Stadsklooster Arnhem, onze kinderen zijn uitgevlogen.

In Stadsklooster Arnhem zijn onze dagelijkse gebeden gevormd uit delen van Psalmen. Op deze manier gaan Psalmen onder m'n huid zitten en steeds meer voor me leven en betekenen.
Ik ben blij dat ik hiervan kan delen als docent, als geestelijk begeleider en in verschillende groepen van mensen met wie ik werk.

Voor vragen kun je me bereiken via: