Over de Psalmenchallenge

De Symfonie van het hart is een initiatief van een aantal kerken. Samen voorzien we jou van aansprekend materiaal dat je meeneemt door alle 150 Psalmen, waardoor deze challenge voor jou geen uitdaging vormt.

      • Volg het leesrooster en lees iedere dag een Psalm. En je ziet het goed: iedere week is er een Psalm-vrije dag. Zo blijft het leuk en heb je ruimte om een gemiste dag in te halen.
      • Beluister op doordeweekse dagen de podcast met een korte meditatie over de Psalm van die dag. Je kunt de podcast beluisteren via deze website of via Spotify/Apple podcast. Er is ook een leesversie van de podcast beschikbaar, kijk hiervoor bij teksten.
      • Tijdens de zondagse diensten spreekt een voorganger van een van de deelnemende kerken over de dag-Psalm. Deze preken vind je terug bij de podcasts, maar zijn ook beschikbaar met beeld.
      • Eens per maand is er een verdiepingspodcast. Twee voorgangers gaan met Chris Zegers in gesprek over een thema uit het psalmboek
      • Voor huiskringen staat er materiaal online om in groepsverband door te spreken over de Psalmen.

Print het schema uit, zodat je kunt bijhouden welke Psalm je al gelezen hebt. Hang het schema bijvoorbeeld aan je koelkast of leg hem naast je Bijbel.

Download hier het volledige psalmenschema.